Om os

Team Danmark Roskilde Elitekommune - Udvikling af lokale idrætsmiljøer og idrætsskoler

Team Danmark og Roskilde Kommune har forlænget deres samarbejdsaftale for 1. januar 2017 - 31. december 2020.

De to parter har samarbejdet siden januar 2009, hvor den første samarbejdsaftale blev underskrevet og Roskilde Kommune blev en af de 18 Elitekommuner, som Team Danmark nu samarbejder med om talentudvikling. Team Danmark har sidenhen udvidet samarbejdet med tre øvrige kommuner.

Team Danmarks Projektet i Roskilde Kommune består af følgende områder:

Prioriterede idrætsgrene - udvikling og styrkelse af udvalgte idrætsgrene i Roskilde Kommune

Seks klubber samarbejder med Roskilde Kommune, og der er FC Roskilde, Roskilde BMX, Roskilde Bordtennis BTK 61, Roskilde Cykle Ring, Roskilde Håndbold, Roskilde Roklub. De prioriterede idrætsgrene er udvalgt af Roskilde Kommune, Team Danmark og Special Forbundene.

Der er blandt andet fokus på at højne niveauet for uddannelse af trænere i klubberne og udvikle på talentmiljøet og evt. kraftcentre i samarbejde med specialforbund, herunder styrke formidlingen af ekspertviden indenfor fysisk træning, ernæring, idrætspsykologi og idrætsmedicin. Team Danmark stiller ekspertbistand til rådighed til dette.

Idrætsskoler - folkeskoler med udvidet idrætstilbud i hele skoledagen

Roskilde Kommune har haft 6 idrætsskoler frem til årsskiftet 2014/15. Den nye skolereform har medført, at samtlige folkeskoler i Roskilde Kommune har et udvidet idræts- og bevægelsestilbud. Derfor er der ikke længere skoler i Roskilde, som er Team Danmark idrætsskoler.

Baunehøjskolen, Gadstrup Skole og Tjørnegårdsskolen startede som de første idrætsskoler i Roskilde Kommune i skoleåret 2010/11 med ekstra idræt og bevægelse for 0. – 2. klasse. I skoleåret 2013/14 kom Lindebjergskolen, Sct. Jørgens Skole og Trekronerskolen til. For hvert skoleår er ordningen blevet udrullet med endnu en klasse, og fra skoleår 2014/15 var ordningen fuldt udrullet til 0. – 6. klasse på de tre første idrætsskoler.

Talentklasser - morgentræning to gange om ugen

Himmelev Skole har talentklasser på 7. - 9. årgang for unge sportstalenter. Første talentklasse, 7. T., blev oprettet i skoleåret 2010/11. Der er mulighed for at optage elever i alle idrætsgrene i talentklasserne. Der er morgentræning to gange om ugen, tirsdag og torsdag fra kl. 8.00 – 9.30. Morgentræningen er delt op i en fodboldlinje, en håndboldlinje og en linje med fysisk træning i eleven egen sport. Det er klubtrænere fra FC Roskilde og Roskilde Håndbold og en fysioterapeut fra Fysiocenter Roskilde, der varetager morgentræningen.

Ungdomsuddannelser med morgentræning - morgentræning to gange om ugen

For at få en rød tråd i talentudviklingen er der nu lavet samarbejdsaftaler med nogle af ungdomsuddannelserne i Roskilde Kommune fra skoleåret 2013/14. Konkret tilbydes der morgentræning to gange om uge, tirsdag og torsdag på udvalgte ungdomsuddannelser. Roskilde Kommune samarbejder med Roskilde Handelsskole, Roskilde Katedralskole, Himmelev Gymnasium, Roskilde Tekniske skole og Roskilde 10. Klassecenter.

Organisation

Elite- og Talentrådet er styregruppe i Team Danmark projektet og består af medlemmer fra forskellige områder som Byrådet, uddannelsesinstiutioner, erhvervsliv, idrætsklubber m.v.. Det er rådets opgave at arbejde for udvikling af talent og eliteidrætten i Roskilde Kommune. Eliteidrætssekretariatet varetager den daglige drift af projeket.

Senest opdateret

22.09.2017